Kuppelhus / domehus tager form ved Faaborg på Fyn

Erling og Mette har i mange år drømt om at bygge et kuppelhus eller domehus som det også hedder. Da de endelig havde fundet en naturgrund nær Faaborg på Fyn, gik de i gang med at omsætte deres drøm til virkelighed. Et tidligere landbrug, hvor det gamle stuehus er revet ned, danner de perfekte rammer om et nyt hus der både lever op til fremtidens energikrav og som samtidigt passer perfekt ind i den skønne natur på Sydfyn. Erling har tænkt på alt, fra jordvarme til naturisolering. Huset bliver med første sal, hvor der er åbent ned til stuen. 
 
Erling og Mette valgte bl.a. domehuset fra ECODOME, fordi domehuse generelt er billigere at bygge end et traditionelt hus, og samtidigt får man et hus som ikke bare ligner de andre "kedelige kasser". På grund af kuppelformen er domehuset samtidigt utrolig stærkt og energivenligt. Domen bygger faktisk på samme principper som naturen. Tænk blot på hvor stærkt et hønseæg er og samtidigt er skallen utrolig tynd. Domen har en overflade som er ca. 30% mindre end et almindeligt firkantet hus, som vi har bygget de sidste mange hundrede år. Mindre overflade betyder mindre varmetab og færre byggematerialer.
 

ECODOME har været med fra starten med rådgivning, tegninger og i slutningen af sidste år blev domehuset leveret i en container på byggepladsen. Det er et afprøvet system, som specielt henvender sig til folk som gerne selv vil samle deres domehus. Alt kommer færdig tilskåret og mærket med farvekoder.
 
I uge 12 gik det så endelig løs med montagen af selve trækuplen og efter en god dags arbejde kunne Erling og Mette sammen med venner og naboer holde rejsegilde. Alene trækonstruktionen er et imponerende syn, som allerede tiltrækker mange nysgerrige forbipasserende.

ECODOME leverer domehuse som medbyg, selvbyg og nøglefærdigt. Der er over 25 forskellige modeller at vælge imellem, fra 30 m² til over 400 m². Der kan tilføjes ekstra karnapper og flere kupler kan bygges sammen. Ønsker man en anden indretning, kan det naturligvis leveres.  Da domen er selvbærende er der stor frihed mhs. til indretning og rumopdeling.