Landskabskunst i barokhave, Gl. Holtegaard

GL_HOLTE_425x920Den østrigske kunstner Mathias Kessler har med installationen After Nature og en dome fra ECODOME, skabt et nyt stykke landskabskunst til Thurahs Barokhave på gl Holtegaard.

Placeret midt i havens historiske akse griber installationen ind i selve myten om uendeligheden, som er barokanlæggets essens. Frem for at understrege historien og kulturens betydning, som resten af haven, får planterne i domen lov til at leve deres eget, upåvirkede liv. Herinde er det naturens egne love, der gælder. Som andre, levende væsener kommunikerer planter med omverdenen gennem svage, elektroniske impulser. Ved at måle disse impulser med den nyeste computerteknologi sikrer kunstneren planternes pasning ved hjælp af en robot – og genskaber for en tid naturens oprindelige orden midt i barokkens kulturlandskab.

Projekt: Mathias Kessler og Wendelin Weingartner Ph.D. Særlig tak til George M. Gallant Jr., Inna Loebl og Karl Biewald, Prof. Henrik Balslev, Aarhus Universitet.

After Nature er støttet af Advokatfirmaet Erritzøe, Kunstrådets internationale billedkunstudvalg, Bundesministerium für Unterricht, Kunst und Kultur, Østrig, samt Den Østrigske ambassade i Danmark.