Nyheder

ECODOMER – nu også som ECO-Telt®


I samarbejde med en førende producent af professionelle telthaller, lancerer ECODOME nu lette kupler og domer med teltdug, under navnet ECO-Telt®. Vi har valgt en kraftig PVC-teltdug, som bl.a. er UV-bestandig og som holder i mange år. Stellet kan leveres i pulverlakeret stål eller aluminium. Der er tale om produkter af høj kvalitet, som lever op til at alle standarder og beregninger, så de kan bruges året rundt.

ECO-Teltet kan som standard leveres med en diameter fra 6 til 40 meter! Med et ECO-Telt kan du hurtigt transformere dit udendørs areal til et unikt og iøjefaldende midtpunkt.  Perfekt  i din have eller til udendørs fester, sportsstævner, festivals, koncerter, messer eller andre events. ECO-Telte kan leveres med en lang række tilvalg, som f.eks. klar teltdug, faste glasdøre, fast gulv, ovenlys, belysning og reklametryk. Vi tilbyder også gerne opstilling af dit nye ECO-Telt.  

 

ECODOME på Gram Slot

Ecodome udstillede på Gram Slot, da den årlige HUS & HAVEMESSE blev afviklet. Gram Slot er bestemt et besøg værd, og igen i år samarbejder man med Haveselskabet om at skabe den mest inspirerende og overdådige hus- & havemesse. Du vil kunne opleve spændende udstillinger, konkurrencer, foredrag, plantemarked og meget, meget mere.

Det er 5. år at Hus og Havemesse bliver afholdt, og det har hele tiden været en vision, at messen skulle trække gæster fra hele landet og inspirere mange haveejere. 

 

Kuppelhus / domehus tager form ved Faaborg på Fyn

Erling og Mette har i mange år drømt om at bygge et kuppelhus eller domehus som det også hedder. Da de endelig havde fundet en naturgrund nær Faaborg på Fyn, gik de i gang med at omsætte deres drøm til virkelighed. Et tidligere landbrug, hvor det gamle stuehus er revet ned, danner de perfekte rammer om et nyt hus der både lever op til fremtidens energikrav og som samtidigt passer perfekt ind i den skønne natur på Sydfyn. Erling har tænkt på alt, fra jordvarme til naturisolering. Huset bliver med første sal, hvor der er åbent ned til stuen. 
 
Erling og Mette valgte bl.a. domehuset fra ECODOME, fordi domehuse generelt er billigere at bygge end et traditionelt hus, og samtidigt får man et hus som ikke bare ligner de andre "kedelige kasser". På grund af kuppelformen er domehuset samtidigt utrolig stærkt og energivenligt. Domen bygger faktisk på samme principper som naturen. Tænk blot på hvor stærkt et hønseæg er og samtidigt er skallen utrolig tynd. Domen har en overflade som er ca. 30% mindre end et almindeligt firkantet hus, som vi har bygget de sidste mange hundrede år. Mindre overflade betyder mindre varmetab og færre byggematerialer.
 

ECODOME har været med fra starten med rådgivning, tegninger og i slutningen af sidste år blev domehuset leveret i en container på byggepladsen. Det er et afprøvet system, som specielt henvender sig til folk som gerne selv vil samle deres domehus. Alt kommer færdig tilskåret og mærket med farvekoder.
 
I uge 12 gik det så endelig løs med montagen af selve trækuplen og efter en god dags arbejde kunne Erling og Mette sammen med venner og naboer holde rejsegilde. Alene trækonstruktionen er et imponerende syn, som allerede tiltrækker mange nysgerrige forbipasserende.

ECODOME leverer domehuse som medbyg, selvbyg og nøglefærdigt. Der er over 25 forskellige modeller at vælge imellem, fra 30 m² til over 400 m². Der kan tilføjes ekstra karnapper og flere kupler kan bygges sammen. Ønsker man en anden indretning, kan det naturligvis leveres.  Da domen er selvbærende er der stor frihed mhs. til indretning og rumopdeling.
 
 

10 m trædome til urban byhave, Fredericia

Byhaver er blevet populære og en af de seneste ligger i Fredericia. Under navnet Grow Your City driver en række frivillige en byhave midt i byen, tæt på vandet. Visionen for Grow Your City er at inspirere til en ny måde at tænke byggeri og bydelsudvikling på, hvor bæredygtighed, økologi, selvforsyning og borger-inddragelse er vigtige overskrifter. Byhaveprojektet er inspireret af de to tendenser om urbanisering og bæredygtighed. I byhaverne bliver de koblet sammen, og skaber dermed synergi i kryds-feltet mellem urban dyrkning, sund mad, økologi og social bæredygtighed. 

I foråret 2013 leverede ECODOME en 10 m trædome som byggesæt, som efterfølgende blev samlet og monteret af frivillige kræfter. Domen er i dag flyldt med planter og dyreliv. 
 

ECODOME på NORDKRAFT, Aalborg

I samarbejde med DOME O deltog ECODOME ved Kulturnatten i Aalborg. Ved NORDKRAFT kunne interesserede prøve kræfter med at samle en flot dome, bygget af enkle materialer. Beklædt kan den bruges som f.eks. drivhus, eller i sort tjene som flot skulptur og legeredskab.

 

Dome O er Torben Wigger og Jørgen S. Mortensen, som gennem leg og gensidig inspiration har udviklet forskellige fascinationsværksteder. Børn og voksne fik mulighed for at bygge, lege og eksperimentere med sammensætning af polygoner til domer og bolde i forskellige størrelser, mønstre og anvendelse.

Gør-det-selv domer
Lige nu kan du købe  et færdigt byggesæt til meget attraktive priser.

 

Landskabskunst i barokhave, Gl. Holtegaard

GL_HOLTE_425x920Den østrigske kunstner Mathias Kessler har med installationen After Nature og en dome fra ECODOME, skabt et nyt stykke landskabskunst til Thurahs Barokhave på gl Holtegaard.

Placeret midt i havens historiske akse griber installationen ind i selve myten om uendeligheden, som er barokanlæggets essens. Frem for at understrege historien og kulturens betydning, som resten af haven, får planterne i domen lov til at leve deres eget, upåvirkede liv. Herinde er det naturens egne love, der gælder. Som andre, levende væsener kommunikerer planter med omverdenen gennem svage, elektroniske impulser. Ved at måle disse impulser med den nyeste computerteknologi sikrer kunstneren planternes pasning ved hjælp af en robot – og genskaber for en tid naturens oprindelige orden midt i barokkens kulturlandskab.

Projekt: Mathias Kessler og Wendelin Weingartner Ph.D. Særlig tak til George M. Gallant Jr., Inna Loebl og Karl Biewald, Prof. Henrik Balslev, Aarhus Universitet.

After Nature er støttet af Advokatfirmaet Erritzøe, Kunstrådets internationale billedkunstudvalg, Bundesministerium für Unterricht, Kunst und Kultur, Østrig, samt Den Østrigske ambassade i Danmark.